Schładzarki szokowe – dla kogo?
Schładzarki szokowe to wyspecjalizowane urządzenia chłodnicze, które służą do schłodzenia lub zamrożenia potraw w bardzo krótkim czasie, bez konieczności wcześniejszego ochładzania jedzenia. Dzięki takiej technologii unika się niepożądanego rozwoju bakterii wewnątrz potraw. Ponadto, tak schłodzone produkty żywnościowe nie tracą ani walorów smakowych, ani cennych wartości odżywczych. Schładzarki szokowe pozwalają także na przygotowanie większej ilości porcji gotowych posiłków z wyprzedzeniem.
Wszystkie powyższe cechy powodują, że schładzarki szokowe okazują się doskonałym wsparciem przy prowadzeniu gastronomii. W kuchniach małych barów, stołówek czy dużych restauracji pozwolą na czas obsłużyć gości w godzinach szczytu (zastosowanie tego typu urządzeń zwiększa wydajność). Ponadto właściwości sanitarne takiego sposobu chłodzenia potraw pomagają utrzymać normy HACCP w lokalach, którym na tym zależy. Schładzarki będą też świetną pomocą dla firm kateringowych dzięki temu, że produkty i dania schłodzone za ich pomocą dłużej zachowują świeżość.
kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna